Band leden

afbeelding van Henk Borrenbergs
Henk Borrenbergs
Slagwerk

Vanaf mijn 7e jaar zit ik al in de muziek. Na jaren muziek gemaakt te hebben ben ik mijn diploma's gaan halen en heb daarna bij verschillende Harmonie, Showkorpsen en Slagwerk groepen les gegeven. Ik heb veel shows geschreven voor Showkorpsen. Nu ben ik door mijn grote liefde in Susteren terecht gekomen. Daar zocht men een slagwerker. Ik had nooit iets met dixieland muziek maar vind het geweldig. Ik geniet van elke repetitie en optreden.
Ik hoop dat ik nog vele jaren mag genieten van deze band, en natuurlijk de muziek.

afbeelding van Jos van Meer
Jos van Meer
Banjo

Ooit werd mij tijdens carnaval gevraagd of ik ook op die banjo kan spelen die bij ons thuis aan de muur hangt. Ja 3 accoorden kende ik.
Al snel naar de eerste repetitie. Daarna banjo les genomen bij Nol.

Iets leukers had me niet kunnen overkomen.

afbeelding van Linda Koolen
Linda Koolen
Zang

Als jongste telg uit een muzikaal gezin, ben ik op 9 jarige leeftijd begonnen als trompettiste bij de lokale harmonie.
Mijn lieve vader was orkestdirigent, en heeft zijn passie voor muziek aan mij doorgegeven.
Van trompet naar contrabas naar basgitaar ben ik uiteindelijk gaan zingen.

Naast werk en gezin besloot ik op 37 jarige leeftijd te starten aan een Bachelor-opleiding voor Docerend Musicus aan de Schumann Academie te Utrecht, hoofdvak zang pop/jazz.

Bij een podium optreden van de Feurthstreet Lumber Factory is het optioneel om mij als zangeres te boeken. Neem even contact op voor het bespreken van de mogelijkheden.
Zie ook mijn website www.lindakoolen.nl

afbeelding van Marcel Dewaide
Marcel Dewaide
Klarinet

Na 23 bij de harmonie in Susteren gespeeld te hebben had ik een paar jaar niets op klarinet gedaan. In 2007 werd ik door Wim Slot gevraagd of ik zin had om bij de Feurthstreet Lumber Factory te komen spelen. De muziek van de FLF sprak me wel aan, de sfeer was er altijd gezellig, dus met klarinet naar een repetitie.

Tsja, dat viel aanvankelijk natuurlijk tegen; nummers die je niet kent, géén noten, niets uitgewerkt, alleen akkoordenschema's....

Inmiddels heb ik er heel veel plezier in en de New Orleans Jazz is intussen wel echt míjn muziek geworden. Naast de podium-optredens en street-parades is het het mooiste om gewoon ergens in een gezellig bruin café te spelen, letterlijk én figuurlijk dicht bij het publiek, samen wat lol te maken en te ervaren hoe ons plezier over slaat op het publiek. Dit kan een echte kick geven, waar je dagen later nóg vrolijk van bent...

afbeelding van Martin Denis
Martin Denis
Base drum

Sinds 1981 idem als Wim gestart met muziek maken, binnen onze familie geld bij elkaar gelegd en bij een kapper in Stein muziekinstrumenten gekocht. Bij thuiskomst werden de muziekinstrumenten verdeel, zo van wat wil jij voor een instrument.
In eerste instantie had ik trompet, na een tijdje ben ik overgestapt op ventielentrombone omdat die voor mijn zus te zwaar was, nadien weer overgestapt op trompet en daarna jaren volgehouden.

In 1995 zijn de eerste stappen gezet in de richting van traditionele jazz muziek met een bezetting van 10 personen de band naam was toen “Brown Bottle Bright Booze Band”. Door mijn blessure in 2000, waardoor het beter is geen blaasmuziekinstrument meer te hanteren, ben ik blij dat ik met mijn base drum onderdeel uit te mogen maken van FLF jazz band. Door de jaren heen hebben diverse mutaties in personele bezetting en instrumenten plaats gevonden. Sinds enige jaren hebben wij een vaste bezetting die als een vrienden band(e)leden gezien mag worden. De losse wijze van muziek maken en interactie met publiek vind ik het mooiste van onze band.

afbeelding van Piet van den Bos
Piet van den Bos
Sousafoon

In 1985 ben ik als Hollènjer in Geleen gaan wonen, en daar werd ik gelijk aan mijn haren in een zaate hermenie gesleurd. Een week later belde mijn oom me op, of ik een sousafoon wilde kopen. Dat leek me wel wat en het bleek een prachtige Conn te zijn, waar ik nu nog op speel. Ik kon in de tijd geen noot lezen; iedereen speelde uni-solo de melodielijn mee. Na een half jaartje kwam ik in contact met een bassist van Harmonie St Cecilia en ben ik zo ook bij de harmonie gaan meespelen. Al snel werd ik muzikaal leider van de zaate hermenie en heb ik geleerd op de PC arrangementjes te maken op het gehoor.

Als kind luisterde ik al veel naar de Dutch Swing College Band en de liefde voor de dixieland is altijd gebleven. In juni 2015 zocht de FLF een bassist en heb ik direct gereageerd, want het was toch altijd wel een droom om ooit in een dixieland band mee te spelen. Ik viel met m’n neus in de boter; ik mocht gelijk een weekend mee naar de wijnfeesten aan de Moezel. Daar heb ik de groep en hun muziek gelijk leren kennen; en dat klikte meteen. Heerlijk!

afbeelding van Ruud Huijnen
Ruud Huijnen
Trombone

In 1981 ben ik zonder enige muzikale voorkennis begonnen met trompet te spelen in een Zaate Hermenie. Na een aantal jaren “op nummertjes” en “op gehoor” trompet gespeeld te hebben, ben ik (met dank aan Jan Wouters; huidige Nawlins Brassband) overgestapt op een schuiftrombone.
De Zaate Hermenie werd vanwege hun speelstijl als New Orleans Brassband uitgenodigd door de organisatie van het toenmalige New Orleans Jazzfestival in Geleen.
Het gevolg was dat de Zaate Hermenie en ik besmet raakten met het “Jazz-virus”.
De Zaate Hermenie ontwikkelde zich verder tot de huidige Nawlins Brassband, waarin ik ongeveer 18 jaar gespeeld heb. Vervolgens speelde ik meerdere jaren bij de King Zulu Brassband, Red Gorilla Brassband en tot medio 2013 bij de Big Easy Brassband uit Maastricht. Eind 2014 werd ik door Wim Slot benaderd met de vraag of ik niet bij de Feurthstreet Lumber Factory wilde komen spelen.
Na een korte gewenningsperiode van beide kanten (want ik kan nog steeds geen noot lezen), speel ik met veel plezier op mijn Olds Super Pro uit 1947 in een erg leuke en gezellige band met een groep muzikanten die met veel plezier en enthousiasme oude stijl Jazz – Dixie - New Orleans jazzmuziek spelen. Een leuke gezellige band & geweldige hobby!

afbeelding van Wim Slot
Wim Slot
Cornet/Zang

Al van jongs af aan wilde ik graag muziek spelen. Een orgel was mijn ideaal. Op les bij de muziekschool waar ik na 2 jaar de mededeling kreeg, Stop er maar mee want je bent amuzikaal!
Al vrij jong liep ik met een mondharmonica in mijn broekzak waar ik dagelijks meerdere keren op speelde. Later ook aan gitaar begonnen en veel samen gezongen met Mart Moors. Daar veel gevoel voor akkoorden ontwikkeld.

Sinds 1980 speel ik Trompet. Ik ben een autodidact die na enkele jaren de traditionele jazzmuziek ontmoette en toen helemaal verliefd werd op de Cornet. Ik speel al jaren met veel plezier op mijn Getzen Etherna.
Noten lezen is een ware straf voor me. Fijn dat ik dat in deze hobby nagenoeg niet nodig heb.

Verder neem ik de zang voor mijn rekening.
Daarnaast probeer ik ook nog wat lead aan de band te geven.