Oktober 2016

Domburg, Jazz by the Sea 2016

Op zaterdag 17 september was er in Domburg weer de traditionele Streetparade, behorende bij het festival Jazz by the Sea http://www.jazzbythesea.nl/.
En natuurlijk was ook de Feurthstreet Lumber Factory hierbij weer van de partij.

Vanuit het hoofdpodium bij het badhotel zwermden de 6 deelnemende bands uit over het gezellige centrum. Op en rond de Ooststraat, Markt en Weststraat werden de bands rond-geparadeerd door de lieftallige umbrella ladies.
Het was er flink druk, veel liefhebbers waren weer op de Streetparade afgekomen en ook de weergoden waren ons gunstig gezind; een lekker zonnetje, dito temperatuur, maar ook weer niet te heet. Het beloofde dus weer een perfect recept te worden voor een spetterende middag. En die belofte werd meer dan waar gemaakt.

Gedurende de diverse optredens stonden vele duizenden liefhebbers, maar ook “gewone toeristen” te genieten van de muziek en show die we daar brachten. Lekkere rauwe New Orleans wisselden we af met gevoeligere bluesnummers en jazz-ballads. En gewoonweg alles viel in de smaak; het is echt “kicken”, een zegen om dit met het uitvoeren van je hobby te mogen beleven. It brings vitamins for our souls!

De Streetparade werd als finale afgesloten met – hoe kan het ook anders – een ouderwetse jamsessie met onze muzikale broeders en zusters van de andere deelnemende bands.

Tenslotte hebben we nog een spontaan concertje weggegeven vanaf een groot balkon in het centrum. Niet gepland, maar vele liefhebbers kwamen gewoonweg op onze muziek af en binnen de kortste heren stonden er weer drommen mensen te genieten.

Ook was het een weerzien met vele bekenden uit de jazz-scene. Zonder anderen tekort te willen doen willen we Sylvia en Ulli bedanken voor hun komst vanuit Quedlinburg naar Domburg, toch zo’n 700km enkele reis. Sylvia was onze sympathieke begeleidster tijdens de Jazz & Swingtage in Quedlinburg, afgelopen juni. Daar hadden we afgesproken om elkaar in Domburg weer te treffen. Het was een gezellig weerzien en zeker niet het laatste!
Alles bij elkaar weer een super geslaagde deelname aan dit goed georganiseerde jazzfestival!

   

 

Düsseldorf, Theater der Träume 2016

Zaterdag 24 september speelde we als afsluiter tijdens het 10-jarig jubileum van de muziekschool Musicbox Oxana http://www.musicbox-oxana.de/.
Deze muziekschool wordt gerund door Oxana Koppers, die wij samen met haar man Ulli Koppers hebben ontmoet tijdens een van onze muzikale reizen langs de Mosel. Sindsdien hebben we contact gehouden en zijn ze ons diverse malen komen opzoeken. Nu was het onze beurt om naar Düsseldorf af te reizen.
Het was een geweldige muziekavond in een prachtige entourage, goed verzorgd met heerlijk eten en de nodige drankjes. De avond startte met een impressie van de veelzijdigheid van de muziekschool. De concerten begonnen met klassieke muziek, met onder andere werken van Doga, Khatchaturian, Monti, Mozart en Swerts. Dit werd uitgevoerd door onder andere Oxana zelf (een begenadigd concert-pianiste),  Simona Cesovcikova, Jury Broshel, Denis Krykov. 
Stuk voor stuk allemaal top-musici, wat een muzikale perfectie! Wij waren weer back toe earth. Wat moesten wij hier nu aan toevoegen?
“Keine Sorge, alles komt gut. Wir haben gut darüber nachgedacht” zei Ulli geruststellend.

En het kwám ook goed, meer dan goed. In de volgende blokken bleef de muziek van uitstekende kwaliteit maar werd deze wel lichter, met nummers van onder andere Astor Piazolla, Tina Turner en Udo Jürgens. Alles bij elkaar een prachtige opbouw naar ons optreden met klassieke Jazz. 
En als je het zo bekijkt; zo’n goed voorprogramma hebben wij nog nooit gehad.    

We hebben weer lekker “ons ding” kunnen doen en ons optreden viel uitstekend in de smaak bij publiek en organisatie. Er werd gedanst, men liep mee in een heuse streetparade door het theater en de reacties waren zeer enthousiast.

  

 

Aankomende optredens

Vrijdagavond 4 november spelen we bij de Jazzclub Aken, vanaf 20:00u. Kurpark-Terassen, Dammstr. 40 52066 Aachen.
http://www.jazzvereinaachen.de/programm.htm
We worden daar aangekondigd als: Traditioneller Jazz mit Spielfreude und einer beindruckenden Sängering. Precies zoals we het zelf beleven, niets aan toe te voegen.

Zondagmiddag 6 november spelen we om 15:00 in Eindhoven tijdens het 35-jarig jubileum van onze muzikale vrienden van Efkes Anders Jasskapel.
http://www.dse.nl/~efkesanders/ea-index.htm
Plaats van handeling: gemeenschapshuis "de Ronde", Tongelresestraat 146 te Eindhoven, 13:30 – 19:00u, diverse bands.

Zondag 27 november spelen we om op de Jazz Kirmes. 
http://www.zeezichtheerlen.nl/?page_id=3135
Een nieuw festival dat georganiseerd wordt in het kader van de November Heerlen Jazz Maand, in combinatie met Heerlen Jazz en SLIM.
Het programma is nog niet helemaal klaar dus hou hun website in de gaten voor meer informatie.