De Feurthstreet Lumber Factory


De Feurthstreet Lumber Factory, kortweg FLF , is een Traditionele jazz band uit Susteren (Limburg). 

Plezier in het spelen staat hoog in het vaandel en dat straalt de band ook uit. Interactie met het publiek en spontane improvisaties zijn de reden dat de FLF steeds vaker benaderd wordt voor allerlei optredens, variërend van een familiefeestje tot een festival of optreden in een jazzclub.

De naam Feurthstreet Lumber Factory verdient wellicht enige uitleg. 

De eerste repetities vonden plaats in de houthandel van de familie Peters aan de Feurthstraat in Susteren, en iemand heeft toen bedacht dat de correcte vertaling van `houthandel' in het Engels `Lumber Factory' moest zijn. Het heeft in ieder geval een aparte naam opgeleverd  waar menigeen zijn tong over breekt ...

Hier vind je enige historische achtergrond over het ontstaan van de naam Feurthstraat

De band heeft een ruim repertoire van veelal bekende muziek uit de periode van 1900 tot 1950 welke op een eigen wijze worden vertaald. Er is niet een bepaalde stijl of invloed aan te wijzen waardoor alle stijlen aan bod komen. Ook een ingewikkeld arrangement schuwen ze niet. De Feurthstreet Lumber Factory komt uit het Nederlands Limburgse Susteren, wat ook bekend is als de Groene Taille van Limburg. Dit smalste stukje Nederland is op een afstand van ca 10 km begrensd door Duitsland en België.

 Bezetting:

 - Zang
 - Cornet
 - Trombone
 - Klarinet
 - Sousafoon
 - Bastrommel
 - Tenor Banjo
 - Snaartrommel.

 

 Hierdoor ontstaat er een rijke klankkleur.